|
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» (25/9/2015) Ενημερωτική Εκδήλωση - Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 (10:00-12:00)
Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00-12:00 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Μεγάλου Αμφιθεάτρου του Κτιρίου των Τμημάτων Μηχανικών Πληροφορικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κτίριο 13). 
Η ενημέρωση θα καλύψει διεξοδικά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχει στους απόφοιτους τους. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα προσωπικής ενημέρωσης από τον Διευθυντή του ΠΜΣ, ώστε να λάβουν απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα σχετικά με το Πρόγραμμα.
Το εν λόγω ΠΜΣ βρίσκεται στον 6ο χρόνο λειτουργίας, είναι το μοναδικό με το περιγραφόμενο αντικείμενο σπουδών στην Ελλάδα και έχει προσελκύσει το σταθερά έντονο ενδιαφέρον των τοπικών κοινωνιών της Θεσσαλίας από την έναρξη λειτουργίας του. Η ποιότητα σπουδών που προσφέρει, η πιστοποιημένη κατά ISO 9000/2001 οργάνωσή του, οι άρτιες εγκαταστάσεις, καθώς και η γεωγραφική και οικονομική του εφικτότητα το καθιστούν άκρως ανταγωνιστικό, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις του καλύπτονται στο σύνολό τους καθένα από έτη λειτουργίας του. 


Το ΠΜΣ έχει προσφέρει σημαντικά στους φοιτητές, στην επιστήμη και στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλίας, μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, αλλά και προβολή σε εσωτερικό και εξωτερικό των σπουδαστών και των γνώσεών τους. 
Ακολουθούν οι σύντομες τοποθετήσεις του Διευθυντή του ΠΜΣ, του υπευθύνου της διαδικασίας επιλογής σπουδαστών, καθώς και μέρους αποφοίτων του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. 

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις εγγραφής στο εν λόγω ΠΜΣ υποβάλλονταν έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2015 (πληροφορίες: 2410-684708, postgraduate@teilar.gr, http://de.teithessaly.gr/master) Δρ. Πάνος Φιτσιλής,
Καθηγητής,
Διευθυντής του ΠΜΣ
Το Σεπτέμβριο του 2010 λειτούργησε για πρώτη φορά το αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων». Μέσα στα πέντε αυτά έτη που το πρόγραμμα λειτουργεί, δέχθηκε 180 αιτήσεις, εγγράφησαν 108 φοιτητές (22 περίπου το χρόνο), ενώ μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει 89 φοιτητές. Η επιτυχημένη λειτουργία του ΠΜΣ στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» έχει αποδείξει ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Θεσσαλία με την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας: α) το ΠΜΣ καλύπτει πάγιες ανάγκες σε μεταπτυχιακού επιπέδου εκπαίδευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, και β) η διενέργεια του εν λόγω ΠΜΣ στη διοίκηση είναι ζητούμενη και εφικτή αφού υπάρχει επαρκές επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου και σπουδαστές που απρόσκοπτα αιτούνται να το παρακολουθήσουν.
Δρ. Λεωνίδας Ανθόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
Το ΠΜΣ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων αποτέλεσε και αποτελεί μια προσωπική πρόκληση αλλά και μια ευρύτερη ευκαιρία για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για να προαχθεί η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή που είναι τόσο αναγκαία στην χώρα μας. Η συλλογική προσπάθεια που έχει καταβληθεί από το σύνολο του ακαδημαϊκού προσωπικού, αλλά και ο ζήλος που επιδεικνύει η πλειοψηφία των φοιτητών, έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία του προορισμού του: την παραγωγή εξειδικευμένης γνώσης υψηλού επιπέδου στη διοίκηση και τη μετάδοσή του σε επαγγελματίες των θεματικών περιοχών που εστιάζει. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε διαρκώς τη δουλειά μας και να προσφέρουμε σε γνώση και δεξιότητες την τοπική κοινωνία.

Γεωργουσοπούλου Ανδριάνα
Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής ΤΕΙ Θεσσαλίας
Πριν ακριβώς ενάμιση χρόνο περίμενα με αγωνία την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων. Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Από τη μία άγχος για το τι θα αντιμετωπίσω και από την άλλη χαρά που επιλέχθηκα για κάτι τόσο σημαντικό για την πορεία της ζωής μου. Ομολογώ πως ήταν μια από τις σπουδαιότερες εμπειρίες που έχω ζήσει. Γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους, καθηγητές και συμφοιτητές, εμπλούτισα τις γνώσεις μου, και εξειδικεύτηκα στον κλάδο του Project and Process Management. Η πορεία δεν ήταν εύκολη, καθώς το μεταπτυχιακό ήταν αρκετά απαιτητικό. Με τη στήριξη όμως των καθηγητών του τμήματος, όλοι οι φοιτητές νιώθαμε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Άλλωστε τίποτα δεν σου προσφέρεται χωρίς κόπο και χρόνο. Είμαι πολύ περήφανη που τα καταφέραμε όλοι και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές αυτού του μεταπτυχιακού προγράμματος, που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή.

Νταράλας Παυσανίας
Εκπαιδευτικός
Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα διαθέτει υψηλές προδιαγραφές και είναι απαιτητικό. Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παραγωγή και η μετάδοση γνώσεων, μεθοδολογιών, εργαλείων και ερευνητικών αποτελεσμάτων στον επιστημονικό χώρο της διοίκησης έργων αλλά και της διοίκησης γενικότερα. Το πρόγραμμα προσέφερε μια ευρέως φάσματος εκπαίδευση, με δυνατότητα εμβάθυνσης ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του σπουδαστή σε μια μελλοντική καριέρα. Θεωρώ ότι αν έχετε ήδη ένα πτυχίο στη Διοίκηση, στην Οικονομία, στις θετικές επιστήμες ή ένα σχετικό πτυχίο, τότε το εν λόγω μεταπτυχιακό είναι μια σοφή επιλογή για να διευρύνει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας και την εξειδίκευσή σας.

Κωτίνα Σεβαστή
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Ολοκληρώνοντας το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών θέλω να σας εκφράσω την προσωπική μου άποψη. Ήταν πάρα πολύ απαιτητικό, λόγω της παροχής υψηλού επιπέδου σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων αλλά κατέστη υλοποιήσιμο διότι ήταν πολύ καλά οργανωμένο από έμπειρους εκπαιδευτικούς. Αποκόμισα πολλαπλά θετικά στοιχεία, γνώσεις, εμπειρίες τα οποία με βοηθούν καθημερινά στον εργασιακό μου χώρο αλλά περισσότερο με έκαναν να ολοκληρωθώ ως άνθρωπος, καθώς η διδασκαλία τους ήταν ένας πραγματικά πνευματικός πλούτος για μένα.

Όλγα Τσιότσιου
Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής ΤΕΙ Θεσσαλίας
Μόνο θετικά λόγια έχω να πω για το ΠΜΣ «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βάζεις ένα στόχο και τον κατακτάς, αλλά είναι και οι καθηγητές με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή και σου δίνουν το κίνητρο να συνεχίσεις και να γίνεις καλύτερος, είναι οι γνώσεις που αποκτάς που για πολλούς είναι κάτι καινούριο, είναι η άμεση επικοινωνία και ενημέρωση από τη Γραμματεία του τμήματος και τέλος, η γενικότερη οργάνωση. Από πλευράς μου το προτείνω σε όλους τους απόφοιτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό επίπεδο αρχικά όσο και στον επαγγελματικό τομέα μελλοντικά.

Γιακοβής Β. Δημήτριος
Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής
Καθηγητής Πληροφορικής
ο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις μου. Χαρακτηρίζεται από ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, προσανατολισμένο στην εκπαίδευση ενηλίκων, με μαθήματα που σχετίζονται μεταξύ τους και έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση του αντικειμένου σπουδών. Επιπλέον, τα μαθήματα επιλογής του Β' εξαμήνου επιτρέπουν στον μεταπτυχιακό φοιτητή να κατευθύνει τις σπουδές του στον τομέα που τον ενδιαφέρει. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι το κάθε μάθημα συνοδεύεται από την αντίστοιχη εργασία, συμβάλλει στην καλύτερη προσέγγιση των εννοιών του. Το διδακτικό προσωπικό είναι άρτιο επιστημονικά, με σημαντικές επιστημονικές και ερευνητικές εργασίες διεθνώς, με αποτέλεσμα να προάγει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην αίθουσα και να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον της παρακολούθησης των μαθημάτων. Ο κάθε καθηγητής ήταν πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οργανωμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, από τη γραμματεία που κάνει σημαντική δουλειά, μέχρι τον Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος που λύνει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Για όλους τους παραπάνω λόγους, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό εφόδιο στο χώρο της διοίκησης και διαχείρισης έργων.

Μπουκουβάλας Χρήστος
Εκπαιδευτικός
Η άποψη μου αποφοιτώντας από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων είναι ότι πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα, που επιτυγχάνει να σε εντάσσει άμεσα στους στόχους του. Είναι όμως αρκετά απαιτητικό σε χρόνο και προσωπική οργάνωση. Τέλος η άποψη μου είναι πολύ θετική γιατί μέσα από το πλαίσιο και την μεθοδολογία διδασκαλίας που ακολουθούνται, σου προσφέρονται τα εφόδια σε σχέση με την εμπέδωση γνώσεων που νομίζω ότι θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη μελλοντική μου σταδιοδρομία.

6727
comments
Διαβάστε επίσης: | Όλες οι ανακοινώσεις »
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020 (12/6/2019)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Α.Ε. 2018-19 & ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ (Β΄ΕΚΔΟΣΗ - ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ] (7/6/2019)
ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (7/6/2019)
ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΠΕΝΟΥ ΣΤΟ ΠΜΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (5/6/2019)

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00 - 20:00 θα έχουμε τη χαρά να είναι κοντά μας ο κ. Σταύρος Μπένος. Η διάλεξή του με θέμα "Η αξία και η μαγεία των συνεργειών" αποτελεί τη συνέχεια ενός γοητευτικού ταξιδιού από το σχεδιασμό στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων στα οποία ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο (Οι σεισμοί της Καλαμάτας ως Δήμαρχος της πόλης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ως Υφυπουργός Εσωτερικών, η Πολιτιστική Διαδρομή της Θεσσαλίας ως Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ). Η διάλεξη θα γίνει σε αίθουσα του πρώτου ορόφου του κτηρίου Διοίκησης Επιχειρήσεων (Εργαστήριο 1 ή αίθουσα 6). Παρακαλώ να είμαστε έγκαιρα στο χώρο.  Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Α.Ε. 2018-19 & ΕΜΒΟΛΙΜΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ (Α΄ΕΚΔΟΣΗ) (4/6/2019)

[ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ]  Περισσότερα »

  © Copyright 2019 -- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας http://de.teilar.gr